петък, 22 ноември 2013 г.

Pentax K-50 Review

The Pentax K-50 is an upper entry-level DSLR announced in June, 2013, as a replacement for the Pentax K-30.  The K-50 went on sale worldwide in early July.  In the US, $699 will get you the camera body, while $779 will get you the camera plus a 18-55mm WR kit lens.
Even though Pentax DSLRs don't receive nearly as much attention as those from Canon or Nikon, they still have many distinctive features that set them apart from the competition, and thus they should not be overlooked.  Like its predecessor, the K-50 is fully weather-sealed.  This means that when combined with sealed lenses*, the camera can be used with peace-of-mind even in adverse weather.  Pentax continues to be the only DSLR maker to offer an entry-level DSLR with weather-sealing.


Read more at: http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-k-50-review/introduction.html#ixzz2lPX2cteX



петък, 8 ноември 2013 г.

Пай с извара и мед

Един лесен пай, особено подходящ за златната есен :)

Необходими продукти:


  • Извара - 250 гр
  • Мед - 2-3 с.л.
  • Яйца - 2 бр
  • Канела - 1-2 ч.л.
  • Ябълки (2-3 средно големи)
  • 100 гр бисквити за основа (или маслено тесто)
  • Масло - 60 гр
Натрошаваме бисквитите, но не на прах. Аз използвах 1 опаковка Petit Beurre. Добавяме мекото масло и размесваме хубаво, до получаването на едри трохи. Намазняваме малка тавичка и прехвърляме бисквитите там. Притискаме ги хубаво и подравняваме по дъното. 
Сега започваме със сместа. Разбиваме изварата, меда и канелата. Отделно разбиваме яйцата и ги добавяме към разбитата извара.  Изсипваме сместа върху бисквитената подложка и печем на 170-180 градуса за 30-тина мин. През това време нарязваме ябълките на полу-месеци. По принцип сладкиша е готов за 30-40 мин. 10-тина мин преди това вадим сладкиша и нареждаме нарязаните ябълки както пожелаем, аз ги наредих в кръг. Може да да ги поръсим или със захар, или с мед. Аз ги намазах с мед и поръсих с канела. След това отново във фурната за 10-15 мин.
Ябълките може да се заменят и с други плодове... крушите също са много подходящи за случая.