Здравейте приятели!
Скоро не съм се вясвал, понеже не ми остава много време напоследък, но ето намерих време за да Ви споделя набързо едно мое скорошно творение. Оригинално, рецептата е като тази ЦъК , разбира се с малки промени.
Общо казано, чийзкейковете са два основни типа - такива, които се пекат и такива, които не се. И двата вида си имат своите специфики, вкусове и т.н. По принцип тези, които не се пекат са като цяло по-леки, а не по-"тежки" както печените. Лично аз повече харесвам печените, заради по- плътния и богат вкус. Но от време на време правя и от този :)
Понеже имах едно малко гостуване, а и беше сезона на ягодите реших да импровизирам малко. Използвах по-горната рецепта, като замених плодовете там с ягоди. Също така замених половината от сиренето с безсолна извара, за да стане още по-лек кейк. Имайте предвид обаче, че ако и вие го направите ще трябва да увеличите захарта, да кажем с около 50-тина грама. И така, нарязах ягоди на половинки, горе-долу равни по височина, и ги наредих с по стената на съда с отрязаната част навън. Направих си сместа както си е, добавих желатина, но половината отделих и оцветих с червена боя. Също така нарязах малко ягоди на ситно и ги прибавих към червената част. И след това изсипах малко от бялата, после червената....колкото по-несиметрично излезе по-добре :) Оставяме да се стегне в хладилника. За украса използвах цели ягоди. Наредих ги отгоре и ги намазах обилно с разтворен желатин, за да ги запази и направи лъскави. След като махнах стените на формата намазах и наредените отстрани ягоди пак с разтворен желатин.
Ами това е :Р Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар