сряда, 5 юни 2013 г.

Ягодов чийзкейк без печене

Здравейте приятели!

Скоро не съм се вясвал, понеже не ми остава много време напоследък, но ето намерих време за да Ви споделя набързо едно мое скорошно творение. Оригинално, рецептата е като тази ЦъК , разбира се с малки промени.

Общо казано, чийзкейковете са два основни типа - такива, които се пекат и такива, които не се. И двата вида си имат своите специфики, вкусове и т.н. По принцип тези, които не се пекат са като цяло по-леки, а не по-"тежки" както печените. Лично аз повече харесвам печените, заради по- плътния и богат вкус. Но от време на време правя и от този :)

Понеже имах едно малко гостуване, а и беше сезона на ягодите реших да импровизирам малко. Използвах по-горната рецепта, като замених плодовете там с ягоди. Също така замених половината от сиренето с безсолна извара, за да стане още по-лек кейк. Имайте предвид обаче, че ако и вие го направите ще трябва да увеличите захарта, да кажем с около 50-тина грама. И така, нарязах ягоди на половинки, горе-долу равни по височина, и ги наредих с по стената на съда с отрязаната част навън. Направих си сместа както си е, добавих желатина, но половината отделих и оцветих с червена боя. Също така нарязах малко ягоди на ситно и ги прибавих към червената част. И след това изсипах малко от бялата, после червената....колкото по-несиметрично излезе по-добре :) Оставяме да се стегне в хладилника. За украса използвах цели ягоди. Наредих ги отгоре и ги намазах обилно с разтворен желатин, за да ги запази и направи лъскави. След като махнах стените на формата намазах и наредените отстрани ягоди пак с разтворен желатин.
Ами това е :Р Да Ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар