събота, 8 март 2014 г.

Гъби с бекон и синьо сирене

Много лесна рецепта, но и много вкусна! :)

Необходими продукти:

  • Гъби (500-600 гр)
  • Синьо сирене (100-тина гр)
  • Бекон (100-тина гр)
  • подправки (чубрица, риган..)
  • Зехтин ( 2-3 с.л.)
Хубаво е да подберем по-големички гъби, ако е възможно. Ако не, както в моя случай, също става, но е повечко играчка. Измиваме хубаво гъбите и почистваме ципата. Махаме пънчетата (не ги хвърляйте, може да ги използвате за някое ястие). Пускаме фурната да загрява на 200 градуса, докато правим гъбите. Нарязваме бекона на ситно. Сиренцето е хубаво да бъде малко от по-мазните и меки видове, за да се стопи и запече, и да придаде много хубав и фин вкус. Нареждаме гъбките в тавата и пълним първо с бекона, после със сиренцето отгоре. Поръсваме с подправките и по няколко капки от зехтина. Печем около 20 мин, или до готовност. Много вкуснии :)