понеделник, 30 март 2015 г.

Торта "Калинка"

По случай, че станах чичо за втори път, реших да спретна една малка "тематична" тортичка, на тема Калинки :)))) 

За основа на тортата използвах ето ТаЗи рецепта - тук държа да отбележа, че следя този блог (както и други разбира се) и рецептите са вкусни, лесни и ефектни. Надявам се авторката няма да има нищо против, че давам препратка към нейната рецепта :)

Аз обаче, оставих част от муса настрана, и в малка купичка повторих процедурата с нарязаното руло и крем/ мус. Това е с цел, за да се направи "главата" на калинката. След като двете тортички-купол стегнат, ги фиксирам върху подложката, на която ще си остане тортата до сервирането.

Понеже за украсата и оформянето ползвах фондан (захарно покритие), трябваше да измажа тортата с маслен крем, за да предпазя захарното покритие от разпадане. За целта може да използвате крема от ТаЗи рецепта (1/2 доза е предостатъчна) или да направите обикновен маслен крем - 125гр меко масло се разбива с 250-300гр пудра захар. След като измажем и загладим добре тората с масления крем, оставяме за 20-30 мин поне в хладилник, за да се стегне. След това вече преминаваме към аранжирането/ украсата и придаването на на тортата - в този случай на калинка :) Тук въображението или пък примерни снимки/ картинки ще са Ви от помощ :)))

Разбира се, моята тортичка няма "Профи" излъчване, съвсем аматьорска, но пък за сметка на това симпатична и вкусна :)




Искам да пожелая на нашата Калинка да е жива и здрава и да радва много мама и тати! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар