Интересна рецепта с 2 вида месо :)
Необходими продукти:
- около 500г свинско (нещо по-крехко по възможност)
- около 500г пилешко (без кожа и кости)
- 1 глава червен лук (или 2 ако са малки)
- 2 зелени чушки
- 3-4 стръка копър
- 250г готварска сметана
- подправки (черен пипер, босилек, риган и/ или друго по желание)
- сол на вкус
- 1-2 с.л. олио/ зехтин
Нарязваме месата на кубчета (или може едното на кубчета, другото на жулиени).
В подходящ съд (по-дълбок тиган или тенджерка) слагаме мазнината, след което добавяме свинското месо и го задушаваме до полуготовност (щом започне да приема златист загар по крайщата). След това добавяме пилешкото, нарязания на полумесеци лук и нарязаните чушки към свинското и продължаваме, докато и пилешкото стане готово и съотвено зеленчуците са омекнали. На този етап добавяме подправките и сметаната. Оставяме да къкри 3-4 минути, като бъркаме. Махаме от котлона, добавяне наситнения копър и сол на вкус :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар