сряда, 10 август 2016 г.

Запечени пилешки гърди с моцарела

Необходими продукти:


  • Пилешки гърди (може и обезкостени пилешки бутчета) 3бр или около 500гр
  • Моцарела - 1 пакетче (125гр)
  • Подправки: Черен пипер, Риган, Чубрица, Сол
  • 1 с.л. зехтин
Рецептата е много лесна, а и бързичка.
Има 2 варианта - да печем гърдите сурови или да ги сварим първо. Ако няма да ползвате бульона от варенето може направо да ги запечете сурови.
Пускаме фурната да загрява на 180 градуса.
Овкусяваме добре гърдите с подправките и зехтина. Намазняваме тавичка и слагаме гърдичките вътре. Нарязваме моцарелата на 6 филийки и слагаме по 2 върху гърдичките. Наръсваме с малко риган.
Ако гърдите са сурови, слагаме малко вода и печем с фолио за 20-тина мин, след което го махаме и запичаме до златисто. 
Ако гърдите са предварително сварени, направо пъхаме без допълнително вода и фолио и запичаме до златисто.

ПП: На снимките се вижда морков - просто ми остана от предното ястие и се чудех къде да го дяна, да не остава самичък горкия :)))