неделя, 14 август 2016 г.

Пиле със зеле на фурна

Една класическа и лесна рецепта за пилешко със зеле на фурна :)

Необходими продукти (за 3 порции):


  • Пилешко - около 300гр (аз сложих 4 пилешки бутчета)
  • Зеле - около 1-1.5кг (една малка зелка)
  • Домат - 1 среден (или 2 по-малки; може и домати от консерва или млени домати също)
  • Червен Пипер - 1 с.л.
  • Дафинов лист - 1-2бр
  • Други подправки на вкус - Черен пипер,Чубрица, Сол...
  • Олио/ Зехтин - 2с.л.
Първо започваме със зелето. Измиваме хубаво, разделяме го на 3-4 части и режем на ситно. Ако имате робот може и на него (аз по принцип така го режа, но сега реших на ръка). След това добавяме солта и го намачкваме/ стриваме добре. Домата го обелваме, ако може, и го рендосваме на ситно. Пускаме фурната да загрява на 180-200 градуса. В тенджера слагаме зелето, домата, олиото/ зехтина и всички подправки. Объркваме и оставяме да къкри за 30-тина мин. След това добавяме пилешкото, и варим още 20-30мин (почти до готовност). Разбъркваме 2-3 пъти през това време.
След това прехвърляме ястието в тава и печем до приятен златист загар :)