Ето и вторият вид бисквити, които приготвих отново с фъстъчено масло :)
Необходими продукти:
- 190 гр. брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/3 ч.л. сол
- 1 яйце
- 100г бяла захар
- 100г кафява захар
- 100г меко масло
- 150г фъстъчено масло
- * за овалване - захар (бяла или кафява, аз ги овалвах в кафява)
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с двата вида захар. След това добавяме яйцето, а след като бъде усвоено - и фъстъченото масло. Отделно пресяваме брашното със содата, бакпулвера и солта. Добавяме на 2-3 пъти към мократа смес и замесваме мекичко тесто. Завиваме го в домакинско фолио и оставяме в хладилник - минимум 2 часа, а най-добре за едно денонощие. Така тестото "узрява" и бисквитите стават още по-вкусни.
От тестото оформяме топчета - около 32-38 е най-добре - ако са по-малко бисквитите стават твърде големи. Топчетата овалваме в купа със захар и подреждаме в тава, като оставяме разстояние между тях. след това ги притискаме леко с вилица кръстосвайки я. Разбира се, може и просто да сплескаме топчетата с длани, за да получим бисквити.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-30мин или докато краищата започнат да се зачервяват - така бисквитките ще станат по-хрупкави. Ако искате да са по-меки, тогава ги печете 15тина мин.
Щом станат готови, изваждаме тавата и оставяме настрани за 4-5мин, защото бисквитите са все още твърде меки. След това ги нареждаме в тава или върху решетка, докато изстинат напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар