събота, 26 април 2014 г.

Амарети

Днес съм на италианска вълна, затова ще ви представя две рецепти, които правих - Амарети и Кантучини (рецепта). И двете вкуснотийки се правят лесно и не отнемат много време :)

Необходими продукти:

  • 2 белтъка
  • 250 гр млени сурови бадеми
  • 100-150 гр пудра захар (или 1/2 ч.ч.)
  • ванилия (аз използвах 1 с.л. ванилов екстракт)
Бадемите може да си ги намерите направо смлени, или пък вие да си ги смелите, ако имате възможност. Аз си ги взех цели, и ги смлях с моя кухненски робот. Към така смлените бадеми, добавяме захарта и разбъркваме добре. След това добавяме постепенно белтъците и ваниловият екстракт. Не е нужно предварително да се разбиват белтъците. Бъркваме хубаво. Трябва да получим сравнително твърдо и лепкаво тесто. От сместа правим топчета (аз леко ги сплесквах) и ги нареждаме в тавата с хартия за печене, или пък да е добре набрашнена. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто (10-15 мин). Оставяме ги за 4-5 мин в тавата да поизстинат и след това ги махаме от там.