петък, 4 април 2014 г.

Ореховки

Една супер лесна рецепта с вкусен резултат! :)

Необходими продукти:

  • 300 гр захар
  • 300 гр смлени орехи
  • 3 белтъка (на стайна температура)
Процедурата е доста лесна. Пускаме фурната да загрява на 180 градуса. В идеално сух съд започваме да разбиваме белтъците на сняг, като постепенно добавяме захарта. Трябва да се получи твърда и лъскава смес. Най-добре ще е, ако това се прави с миксер, но ако няма и на ръка става, но поне с тел за разбиване. Щом разбием добре белтъците, добавяме смлените орехи и хубаво объркваме, до хомогенност. В тава с хартия за печене слагаме с лъжица на разстояние, защото увеличават обема си и печем до златисто. Да Ви е сладко! :))